Click Fraud Protection

AKCIJA! 5% popusta na dezinsekciju za mesec april !

Stenice - Uklanjanje i uništavanje stenica

Dezinsekcija stenica

Krevetna stenica se aktivira isključivo noću kada je sve tiho i mirno. Stenice su paraziti koji se hrane krvlju (čoveka ili životinje - dakle mogu napasti i vašeg ljubimca) i najčešće se zapate oko kreveta ili u samim krevetima.

Stenice ne prelaze iz stana u stan kroz neke pukotine, ne lete i ne skaču već isključivo zahvaljujući ljudskom faktoru. Dakle, čovek je taj koji ih prenosi sa mesta na mesto.

POREKLO

Trgovinom i transportom su prenete u sve delove sveta. (Jedino ih nema na Antartiku). Najviše im pogoduju topla i suva mesta pa se samim tim i zadržavaju u predelima oko ljudi.

RAZMNOŽAVANJE

Stenice legu jaja u raznim pukotinama i mogu da izlegu čak i do 5 jaja u toku dana. Iz jaja nastaju larve koje u idealnim uslovima sazrevaju za svega 5 dana. Ono što je zanimljivo u vezi ovog insekta jeste što mogu da prežive jako dugo bez domaćina, ne moraju da se hrane šest meseci.

ŠTETE

Prave štetu svojim izmetom i izazivaju jake alergijske reakcije. Treba imati u vidu da se stenice uglavnom slučajno unesu u dom i jako teško izbacuju kada ih jednom donesete.

Uništavanje stenice

Dezinsekcija stenica (na teritoriji Beograd i Srbije) je kompleksan posao u kome moraju sudelovati svi, od profesionalnih službi do ljudi koji dele životni prostor sa ovim insektima.

Prvi korak u rešavanju ovih gamadi jeste pranje stvari sa ugroženog područja na preko 60°C a potom ih zapakovati u plastične kese(ne vraćati ih odmah nazad). Trebalo bi usisati i obrisati celo područje a onda pozvati profesionalnu službu koja će odgovarajućim insekticidima tretirati Vaš dom. Preporučljivo je ovaj postupak ponoviti u kratkom vremenskom razmaku.

Uništavanje stenica video

Podelite na društvenim mrežama


PinterestDezinsekcija

Uništavanje insekata

Dezinsekcija predstavlja skup različitih mera koji se preduzimaju za smanjenje i uništavanje štetnih insekata (bubarusi, crne bubašvabe, mravi, žuti mravi, buve, stenice, krpelji, ose i stršljenovi).

Saznaj više
Deratizacija

Uništavanje glodara

Deratizacija je sistematsko uništavanje miševa, pacova i drugih glodara štetočina (poljski miševi, kućni miševi, crni pacov, sivi pacov i td.).

Pogledajte...
Dezinfekcija

Uništavanje mikroorganizama

Dezinfekcijom se smatraju svi postupci pomoću kojih se smanjuje broj patogenih mikroorganizama do tacke koju smatramo zdravstveno sigurnom.

Pročitajte više...
Zaštita od golubova

Zaštita od golubova

Iglice mehanički sprečavaju pticu da sleti na bilo koju površinu na kojoj se nalaze. Pokazao se kao jako delotvoran protiv domaćih ptica: golubova, vrabaca, svraka, vrana ali i drugih ptica.

Saznaj kako

EKO END - Aktuelni blogovi

Krpelji
pregleda

Krpelji

Krpelji pripadaju porodici arahnida. Oni su najsitniji paukoliki zglavkari. Žive u svim delovima sveta, a mnoge vrste su paraziti čoveka, životinja i biljaka. Oni su vrlo mali i dostižu dužinu od oko 2 do 6 milimetara.

Saznaj više
Buve
pregleda

Buve

Buve su rasprostranjene svuda u okolini. One ne žive samo na telima svojih domaćina. Koliko su opasne buve i kako se boriti protiv njih?

Saznaj više
Pauci
pregleda

Pauci

Pauci spadaju u najbrojniju grupu arahnida (paukolikih zglavkara). Žive na kopnu širom sveta. Ima ih na skrivenim mestima, u pećinama, poljima, šumama, pa čak i u visokim planinama. Postoji više od 40 000 različitih vrsta paukova. Šta treba znati o ovim životinjama?

Saznaj više

Šta kažu korisnici naših usluga?

Adresa:
Janka Katića 7,
Beograd 11233

Kontaktirajte nas

+381 (061) 211-6165
+381 (011) 219-2304
                    

Product by Tesha Design