Click Fraud Protection
Stenice - Uklanjanje i uništavanje stenica

Dezinsekcija stenica

Krevetna stenica se aktivira isključivo noću kada je sve tiho i mirno. Stenice su paraziti koji se hrane krvlju (čoveka ili životinje - dakle mogu napasti i vašeg ljubimca) i najčešće se zapate oko kreveta ili u samim krevetima.

Stenice ne prelaze iz stana u stan kroz neke pukotine, ne lete i ne skaču već isključivo zahvaljujući ljudskom faktoru. Dakle, čovek je taj koji ih prenosi sa mesta na mesto.

POREKLO

Trgovinom i transportom su prenete u sve delove sveta. (Jedino ih nema na Antartiku). Najviše im pogoduju topla i suva mesta pa se samim tim i zadržavaju u predelima oko ljudi.

RAZMNOŽAVANJE

Stenice legu jaja u raznim pukotinama i mogu da izlegu čak i do 5 jaja u toku dana. Iz jaja nastaju larve koje u idealnim uslovima sazrevaju za svega 5 dana. Ono što je zanimljivo u vezi ovog insekta jeste što mogu da prežive jako dugo bez domaćina, ne moraju da se hrane šest meseci.

ŠTETE

Prave štetu svojim izmetom i izazivaju jake alergijske reakcije. Treba imati u vidu da se stenice uglavnom slučajno unesu u dom i jako teško izbacuju kada ih jednom donesete.

Uništavanje stenice

Dezinsekcija stenica (na teritoriji Beograd i Srbije) je kompleksan posao u kome moraju sudelovati svi, od profesionalnih službi do ljudi koji dele životni prostor sa ovim insektima.

Prvi korak u rešavanju ovih gamadi jeste pranje stvari sa ugroženog područja na preko 60°C a potom ih zapakovati u plastične kese(ne vraćati ih odmah nazad). Trebalo bi usisati i obrisati celo područje a onda pozvati profesionalnu službu koja će odgovarajućim insekticidima tretirati Vaš dom. Preporučljivo je ovaj postupak ponoviti u kratkom vremenskom razmaku.

Uništavanje stenica video


Dezinsekcija

Uništavanje insekata

Dezinsekcija predstavlja skup različitih mera koji se preduzimaju za smanjenje i uništavanje štetnih insekata (bubarusi, crne bubašvabe, mravi, žuti mravi, buve, stenice, krpelji, ose i stršljenovi).

Saznaj više
Deratizacija

Uništavanje glodara

Deratizacija je sistematsko uništavanje miševa, pacova i drugih glodara štetočina (poljski miševi, kućni miševi, crni pacov, sivi pacov i td.).

Pogledajte...
Dezinfekcija

Uništavanje mikroorganizama

Dezinfekcijom se smatraju svi postupci pomoću kojih se smanjuje broj patogenih mikroorganizama do tacke koju smatramo zdravstveno sigurnom.

Pročitajte više...
Zaštita od golubova

Zaštita od golubova

Iglice mehanički sprečavaju pticu da sleti na bilo koju površinu na kojoj se nalaze. Pokazao se kao jako delotvoran protiv domaćih ptica: golubova, vrabaca, svraka, vrana ali i drugih ptica.

Saznaj kako

EKO END - Aktuelni blogovi

Bubaruse
pregleda

Bubaruse

Odrastao insekt je svetlo smeđe boje, sa žutim antenama koje su dugačke koliko i telo.  Dostižu dužinu od 12 do 15 milimetara i imaju uže telo od bubašvaba. Mužjaci su sitniji i manji od ženki. Kako se boriti protiv ovih neugodnih insekata?

Saznaj više
Vatrene stenice
pregleda

Vatrene stenice

Vatrene stenice obuhvataju manji broj vrsta koje se karakterišu upadljivim crveno-crnim šarama. Poznata vrsta je Pyrrhocoris apterus. Jedna je od najčešćih stenica u šumama, a posebno u parkovima. Masovno se nalazi na lipovim stablima u drvoredima gde se vrlo često javlja u tolikom broju da cela debla budu prekrivena ovim insektima. Ima je i na slezu i drugim biljkama.

Saznaj više
Moljci
pregleda

Moljci

Moljci pripadaju drugoj najvećoj porodici insekata. Zajedno sa leptirima svrstavaju se u red Lepidoptera. Po svojoj veličini mogu da variraju od vrlo sitnih do krupnih. Imaju dva para krila koja su ljuspasta.

Saznaj više

Šta kažu korisnici naših usluga?

Adresa:
Janka Katića 7,
Beograd 11233

Kontaktirajte nas

+381 (061) 211-6165
+381 (011) 219-2304
    Facebook Twitter Linkedin YouTube Pinterest

Product by Tesha Design