Click Fraud Protection

AKCIJA! 5% popusta na dezinsekciju za mesec februar!

Stenice - Uklanjanje i uništavanje stenica

Dezinsekcija stenica

Krevetna stenica se aktivira isključivo noću kada je sve tiho i mirno. Stenice su paraziti koji se hrane krvlju (čoveka ili životinje - dakle mogu napasti i vašeg ljubimca) i najčešće se zapate oko kreveta ili u samim krevetima.

Stenice ne prelaze iz stana u stan kroz neke pukotine, ne lete i ne skaču već isključivo zahvaljujući ljudskom faktoru. Dakle, čovek je taj koji ih prenosi sa mesta na mesto.

POREKLO

Trgovinom i transportom su prenete u sve delove sveta. (Jedino ih nema na Antartiku). Najviše im pogoduju topla i suva mesta pa se samim tim i zadržavaju u predelima oko ljudi.

RAZMNOŽAVANJE

Stenice legu jaja u raznim pukotinama i mogu da izlegu čak i do 5 jaja u toku dana. Iz jaja nastaju larve koje u idealnim uslovima sazrevaju za svega 5 dana. Ono što je zanimljivo u vezi ovog insekta jeste što mogu da prežive jako dugo bez domaćina, ne moraju da se hrane šest meseci.

ŠTETE

Prave štetu svojim izmetom i izazivaju jake alergijske reakcije. Treba imati u vidu da se stenice uglavnom slučajno unesu u dom i jako teško izbacuju kada ih jednom donesete.

Uništavanje stenice

Dezinsekcija stenica (na teritoriji Beograd i Srbije) je kompleksan posao u kome moraju sudelovati svi, od profesionalnih službi do ljudi koji dele životni prostor sa ovim insektima.

Prvi korak u rešavanju ovih gamadi jeste pranje stvari sa ugroženog područja na preko 60°C a potom ih zapakovati u plastične kese(ne vraćati ih odmah nazad). Trebalo bi usisati i obrisati celo područje a onda pozvati profesionalnu službu koja će odgovarajućim insekticidima tretirati Vaš dom. Preporučljivo je ovaj postupak ponoviti u kratkom vremenskom razmaku.

Uništavanje stenica video

Podelite na društvenim mrežama


PinterestDezinsekcija

Uništavanje insekata

Dezinsekcija predstavlja skup različitih mera koji se preduzimaju za smanjenje i uništavanje štetnih insekata (bubarusi, crne bubašvabe, mravi, žuti mravi, buve, stenice, krpelji, ose i stršljenovi).

Saznaj više
Deratizacija

Uništavanje glodara

Deratizacija je sistematsko uništavanje miševa, pacova i drugih glodara štetočina (poljski miševi, kućni miševi, crni pacov, sivi pacov i td.).

Pogledajte...
Dezinfekcija

Uništavanje mikroorganizama

Dezinfekcijom se smatraju svi postupci pomoću kojih se smanjuje broj patogenih mikroorganizama do tacke koju smatramo zdravstveno sigurnom.

Pročitajte više...
Zaštita od golubova

Zaštita od golubova

Iglice mehanički sprečavaju pticu da sleti na bilo koju površinu na kojoj se nalaze. Pokazao se kao jako delotvoran protiv domaćih ptica: golubova, vrabaca, svraka, vrana ali i drugih ptica.

Saznaj kako

EKO END - Aktuelni blogovi

Dezinsekcija Milipedi
pregleda

Dezinsekcija Milipedi

Milipedi spadaju u jednu od četiri podvrsta stonoga. Šta treba znati o ovoj napasti?

Saznaj više
Ose
pregleda

Ose

Ose ujedaju odnosno ubadaju žaokom (pri čemu ubrizgavaju malu količinu otrova) i mogu biti izuzetno agresivni u slučajevima kada treba zaštititi koloniju ili se odbraniti od uljeza. Veoma su retki slučajevi bezrazložnih i agresivnih napada ovih insekata kada nisu ugroženi. Kako se boriti protiv osa?

Saznaj više
Smrdibube
pregleda

Smrdibube

Ovaj insekt je dobio ime po svom odbrambenom mehanizmu. Dakle, kada se osete ugroženim oni ispuštaju neprijatan miris iz žlezde koja se nalazi u abdomenu. Šta još treba znati?

Saznaj više

Šta kažu korisnici naših usluga?

Adresa:
Janka Katića 7,
Beograd 11233

Kontaktirajte nas

+381 (061) 211-6165
+381 (011) 219-2304
                    

Product by Tesha Design