Eko End uništavanje mrava

Dezinsekcija mrava

Dezinsekcija mrava predstavlja uništavanje i kontrolu populacije ovih insekata na odredjenom predelu.
Metode koje se koriste za suzbijanje mrava jesu zaprašivanje tj. prskanje ručnim pumpama ili postavljanje praškova.

Primenom ovih sredstava ne ugrožava se zdravlje ljudi, kućnih ljubimaca ili ptica.

Pored ovih priznatih metoda, postoje i različite drugačije metode koje se svode na postupak - uradi sam (između ostalih to su različiti sprejevi, praškovi kao i mnoga druga razna sredstva za dezinsekciju...) koja ne mogu da garantuju potpuno suzbijanje ovih insekata.

Za razliku od alternativnih metoda, firma Eko End profesionalnom intervencijom Vas može zaštititi i rešiti od problema sa mravima.

KARAKTERISTIKE

Najrasprostranjenija boja mrava je crna i crvena dok se nekoliko vrsta izdvaja sa zelenom bojom. Veličina varira pa se mogu videti mravi velicine od 0,7 pa do 5 milimetara. U istoriji su zabeleženi i primerci od nekoliko santimetara. Mravi su izrazito socijalni insekti i formiraju kolonije koje mogu sadržati veliki broj jedinki.

POREKLO

Do sada je utvrđeno preko 12 000 različitih vrsta mrava i veruje se da postoji još toliko vrsta koje nisu zavedene(registrovane). Na osnovu fosilnih ostataka predpostavlja se da su postojali još pre 120 miliona godina. Mravi nastanjuju sve delove Zemlje. (izuzetak je jedino Antartik).

RAZMNOŽAVANJE

U letnjem period se pojavljuju mravi sa krilima “leteći mravi”, koji se u letu pare. Posle ovog čina mužjaci ugibaju a ženkama otpadaju krila i formiraju nove mravinjake. Razvoj larve je kratak proces i u idelanim uslovima može biti svega 30-ak dana.

Kolonije mrava imaju unutrašnju podelu na Kraljicu (Ženka koja sa krilima započinje svoj put), Vojnici (sterilne ženke čiji je glavni zadatak odbrana kolonije), radnici (sterilne ženke koje obavljaju sve zadatke u koloniji) i mužjaci. Poznato je da pojedine kraljice mogu živeti i nekoliko godina dok je životni vek ostalih jedinki znatno kraći.

ŠTETE

Najveće štete koje mravi prouzrokuju jeste šteta koju nanose na usevima, građevinskim objektima i hrani.

Uništavanje žutih mrava

Dezinsekcija žutih mrava (na teritoriji Beograd i Srbije) u vašem životnom prostoru netoksičnim i neškodljivim preparatima za vas i vaše ljubimce.

Totalno uništenje mrava je jako teško i uvek je preporučljivo tretirati ceo proctor (kuću, stan, zgradu..). Postoje alternativne mere kao što su posipanje soli, bibera I td. međutim nisu se pokazale uspešnim na dugoročnom planu (mravi se vrate već posle nekoliko dana).


Dezinsekcija

Uništavanje insekata

Dezinsekcija predstavlja skup različitih mera koji se preduzimaju za smanjenje i uništavanje štetnih insekata (bubarusi, crne bubašvabe, mravi, žuti mravi, buve, stenice, krpelji, ose i stršljenovi).

Saznaj više
Deratizacija

Uništavanje glodara

Deratizacija je sistematsko uništavanje miševa, pacova i drugih glodara štetočina (poljski miševi, kućni miševi, crni pacov, sivi pacov i td.).

Pogledajte...
Dezinfekcija

Uništavanje mikroorganizama

Dezinfekcijom se smatraju svi postupci pomoću kojih se smanjuje broj patogenih mikroorganizama do tacke koju smatramo zdravstveno sigurnom.

Pročitajte više...
Zaštita od golubova

Zaštita od golubova

Iglice mehanički sprečavaju pticu da sleti na bilo koju površinu na kojoj se nalaze. Pokazao se kao jako delotvoran protiv domaćih ptica: golubova, vrabaca, svraka, vrana ali i drugih ptica.

Saznaj kako

EKO END - Aktuelni blogovi

Bubaruse
pregleda

Bubaruse

Odrastao insekt je svetlo smeđe boje, sa žutim antenama koje su dugačke koliko i telo.  Dostižu dužinu od 12 do 15 milimetara i imaju uže telo od bubašvaba. Mužjaci su sitniji i manji od ženki. Kako se boriti protiv ovih neugodnih insekata?

Saznaj više
Vatrene stenice
pregleda

Vatrene stenice

Vatrene stenice obuhvataju manji broj vrsta koje se karakterišu upadljivim crveno-crnim šarama. Poznata vrsta je Pyrrhocoris apterus. Jedna je od najčešćih stenica u šumama, a posebno u parkovima. Masovno se nalazi na lipovim stablima u drvoredima gde se vrlo često javlja u tolikom broju da cela debla budu prekrivena ovim insektima. Ima je i na slezu i drugim biljkama.

Saznaj više
Moljci
pregleda

Moljci

Moljci pripadaju drugoj najvećoj porodici insekata. Zajedno sa leptirima svrstavaju se u red Lepidoptera. Po svojoj veličini mogu da variraju od vrlo sitnih do krupnih. Imaju dva para krila koja su ljuspasta.

Saznaj više

Šta kažu korisnici naših usluga?

Adresa:
Janka Katića 7,
Beograd 11233

Kontaktirajte nas

+381 (061) 211-6165
+381 (011) 219-2304
    Facebook Twitter Linkedin YouTube Pinterest

Product by Tesha Design