AKCIJA! 5% popusta na dezinsekciju za mesec februar!

Deratizacija Beograd

Deratizacija miševa

Deratizacija miševa predstavlja uništavanje i kontrolu populacije miševa (glodara) na odredjenoj lokaciji ili mestu.

Protiv domaćih kućnih miševa se može boriti na nekoliko načina.

Prevencija i kontrola su najbolje mere odbrane. Za prevenciju protiv glodara potrebno je obratiti pažnju na odgovarajuće higijenske uslove kao i na skladištenje i rukovanje hranom, smećem i svim materijalima koji mogu biti interesantni za miševe. Adekvatno odlaganje smeća je prvi korak u sprečavanju širenja miševa i njihovo razmnožavanje.

Treba sprovoditi kontrolu unutar kao i oko objekta i pregledati da li ima vidljivih tragova miševa (izmet, izgrickana hrana ili oštećeni materijali) i odreagovati u slučaju da se primeti njihovo prisustvo. Takodje je poželjno fizički zatvoriti objekat sa svih strana od raznih pukotina i prolaza, kao i redovno uklanjanje korova i drugog rastinja oko objekata.

Ovakav vid prevencije znatno će olakšati borbu protiv kućnih miševa, omogućiti lakšu identifikaciju i povećati efikasnost njihovog istrebljivanja.

Kada preventivna zaštita nije dovoljna i dodje do pojave miševa tada treba odreagovati i u saradnji sa stručnim licima postaviti odgovarajuće zamke, atraktante ili otrove. Na odredjenim lokacijama kao što su menze, prehrambene industrije, pekare i td. nije poželjno koristiti otrove, pa se u tom slučaju upotrebljavaju mehaničke zamke i kutije sa lepkom i atraktantima.

Kako se rešiti miševa - najefikasniji metod za uništavanje miševa su rodenticidi (otrovi za miševe). Njihovom primenom dobijaju se najbolji rezultati u borbi protiv ovih štetočina. Upotrebom rodenticida, u kombinaciji sa odgovarajućim namenskim klopkama i lepkovima sa atraktantima, dolazi se do idealnih rezultata u borbi protiv domaćeg kućnog miša.

Kombinacijom ovih sredstava za uništavanje miševa (glodara) firma Eko End garantuje najefikasniju zaštitu od miševa i rešavanje problema uz veoma povoljnu cenu.

KARAKTERISTIKE

Najznačajnija vrsta miševa za nas predstavljaju domaći kućni miševi čije je telo do 12 santimetara dužine a rep odprilike iste dužine kao i telo. Miševi se uglavnom kreću noću osim u slučaju da su se prenastanili na nekom području, onda se mogu primetiti i danju. U ishrani koriste razne otpatke ali i razno semenje, voće i insekte.

POREKLO

Trgovinom i transportom su prenete u sve delove sveta (jedino ih nema na Antartiku).

RAZMNOŽAVANJE

Ženka miša je bremena 23 dana i posle tog perioda može da okoti u proseku izmedju 6 i 9 komada. Mladi se rađaju slepi i postaju polno zreli već kroz dva meseca. Ako uzmemo u obzir da ženka tokom godine može nekoliko puta da se okoti, onda se vidi koliki problem mogu da budu u kratkom periodu. Prosečan životni vek miša je od 2 do 3 godine.

ŠTETE

Uzimajući u obzir da im zubi rastu i da moraju da ih konstantno troše glodanjem, prave ogromnu štetu gde god da se pojave. Pored neizmerne štete koju prouzrokuju konstantnim grickanjem tu je i problem higijene. Poznato je da glodari žive na raznim nehigijenskim mestima, (izmedju ostalih i u kanalizacijama, smetlištima, kontejnerima i mnogim drugim prljavim mestima) i da su prenosioci velikog broja bolesti.

Najčešće kontaminiraju hranu fecesom i urinom i prave ogromne štete po magacinima i raznim prostorijama za skladištenje namirnica. Zbog svog staništa mogu prenositi i razne parazite kako na domaće životinje tako i na ljude. Zbog ogromne štete koju prave, deratizacija t.j. uništavanje miševa (glodara) je postala obaveza svih službi i agencija, zarad suzbijanja štete i kontrole širenja zaraza i bolesti.

Uništavanje miševa

Unistavanje miševa, firma Eko End obavlja na celoj teritoriji Beograda i Srbije. Deratizacija je odgovoran i ozbiljan proces i miševi mogu predstavljati veliki problem ako se ne tretiraju na pravi nacin.

Miš - video

Deratizacija

POZOVITE NAS ZA BESPLATNU PROCENU
+381 (061) 211-6165
+381 (011) 219-2304

Podelite na društvenim mrežama


PinterestDezinsekcija

Uništavanje insekata

Dezinsekcija predstavlja skup različitih mera koji se preduzimaju za smanjenje i uništavanje štetnih insekata (bubarusi, crne bubašvabe, mravi, žuti mravi, buve, stenice, krpelji, ose i stršljenovi).

Saznaj više
Deratizacija

Uništavanje glodara

Deratizacija je sistematsko uništavanje miševa, pacova i drugih glodara štetočina (poljski miševi, kućni miševi, crni pacov, sivi pacov i td.).

Pogledajte...
Dezinfekcija

Uništavanje mikroorganizama

Dezinfekcijom se smatraju svi postupci pomoću kojih se smanjuje broj patogenih mikroorganizama do tacke koju smatramo zdravstveno sigurnom.

Pročitajte više...
Zaštita od golubova

Zaštita od golubova

Iglice mehanički sprečavaju pticu da sleti na bilo koju površinu na kojoj se nalaze. Pokazao se kao jako delotvoran protiv domaćih ptica: golubova, vrabaca, svraka, vrana ali i drugih ptica.

Saznaj kako

EKO END - Aktuelni blogovi

Dezinsekcija Milipedi
pregleda

Dezinsekcija Milipedi

Milipedi spadaju u jednu od četiri podvrsta stonoga. Šta treba znati o ovoj napasti?

Saznaj više
Ose
pregleda

Ose

Ose ujedaju odnosno ubadaju žaokom (pri čemu ubrizgavaju malu količinu otrova) i mogu biti izuzetno agresivni u slučajevima kada treba zaštititi koloniju ili se odbraniti od uljeza. Veoma su retki slučajevi bezrazložnih i agresivnih napada ovih insekata kada nisu ugroženi. Kako se boriti protiv osa?

Saznaj više
Smrdibube
pregleda

Smrdibube

Ovaj insekt je dobio ime po svom odbrambenom mehanizmu. Dakle, kada se osete ugroženim oni ispuštaju neprijatan miris iz žlezde koja se nalazi u abdomenu. Šta još treba znati?

Saznaj više

Šta kažu korisnici naših usluga?

Adresa:
Janka Katića 7,
Beograd 11233

Kontaktirajte nas

+381 (061) 211-6165
+381 (011) 219-2304
                    

Product by Tesha Design