Eko End uništavanje buba švaba

Dezinsekcija bubašvaba

Dezinsekcija bubašvaba predstavlja uništavanje i kontrolu populacije ovih insekata na odredjenom predelu.
Metode koje se koriste za suzbijanje bubašvaba se razlikuju od vrste i obima problema, najčešće se koriste ručne pumpe i gelovi za uništavanje bubašvaba.

Primena ovih sredstava ne predstavlja nikakvu opasnost po zdravlje ljudi, kućnih ljubimaca ili ptica.

Postoje razne alternativne metode - uradi sam (kao što su razni sprejevi, praškovi i mnoga druga razna sredstva za dezinsekciju...) koja skoro nikada ne uspeju da totalno reše nastali problem.

Za razliku od alternativnih metoda, firma Eko End profesionalnom intervencijom rešave sve jedinke buba švaba i sprečava njihov ponovni povratak.

KARAKTERISTIKE

Postoji preko 3000 vrsta bubašvaba, nama najpoznatija je crna bubašvaba. Ova vrsta ima krila ali su im zakržljala i ne koriste ih (ne lete).

POREKLO

Potiče iz toplih - tropskih delova. Najviše im pogoduju topla i vlažna mesta pa se samim tim i najviše zadržavaju u predelima oko ljudi - stanovima, pekarama, kotlarnicama, brodovima..

RAZMNOŽAVANJE

Kao i kod bubarusa i ženke bubašvaba nose mali paket (ooteka) na kraju svojih leđa. Iz ooteke se izleže oko 16 larvi a sam broj ooteka varira i ide od 18 pa sve do 50 za životni vek ovog insekta, koji iznosi do 5 godina.

ŠTETE

Najveću štetu prave svojim izmetom i presvlakama. Stvaraju vrlo neprijatan miris na mestima gde se zapate u većem broju. Mogu da oštete knjige, papir, tekstil, električne uređaje i td.

Uništavanje bubašvaba

Dezinsekcija bubašvaba (na teritoriji Beograd i Srbije) u vašem životnom prostoru netoksičnim i neškodljivim preparatima za vas i vaše ljubimce.

Uništavanje bubašvabe insekticidima je najzastupljeniji metod. Primenjuju se metode vlažne aplikacije (nanošenje preparata ručnim pumpama), hladno ili toplo zamagljivanje (ULV uređaji) i postavljanje mamaca u vidu gelova.

Uništavanje bubašvaba- video


Dezinsekcija

Uništavanje insekata

Dezinsekcija predstavlja skup različitih mera koji se preduzimaju za smanjenje i uništavanje štetnih insekata (bubarusi, crne bubašvabe, mravi, žuti mravi, buve, stenice, krpelji, ose i stršljenovi).

Saznaj više
Deratizacija

Uništavanje glodara

Deratizacija je sistematsko uništavanje miševa, pacova i drugih glodara štetočina (poljski miševi, kućni miševi, crni pacov, sivi pacov i td.).

Pogledajte...
Dezinfekcija

Uništavanje mikroorganizama

Dezinfekcijom se smatraju svi postupci pomoću kojih se smanjuje broj patogenih mikroorganizama do tacke koju smatramo zdravstveno sigurnom.

Pročitajte više...
Zaštita od golubova

Zaštita od golubova

Iglice mehanički sprečavaju pticu da sleti na bilo koju površinu na kojoj se nalaze. Pokazao se kao jako delotvoran protiv domaćih ptica: golubova, vrabaca, svraka, vrana ali i drugih ptica.

Saznaj kako

EKO END - Aktuelni blogovi

Bubaruse
pregleda

Bubaruse

Odrastao insekt je svetlo smeđe boje, sa žutim antenama koje su dugačke koliko i telo.  Dostižu dužinu od 12 do 15 milimetara i imaju uže telo od bubašvaba. Mužjaci su sitniji i manji od ženki. Kako se boriti protiv ovih neugodnih insekata?

Saznaj više
Vatrene stenice
pregleda

Vatrene stenice

Vatrene stenice obuhvataju manji broj vrsta koje se karakterišu upadljivim crveno-crnim šarama. Poznata vrsta je Pyrrhocoris apterus. Jedna je od najčešćih stenica u šumama, a posebno u parkovima. Masovno se nalazi na lipovim stablima u drvoredima gde se vrlo često javlja u tolikom broju da cela debla budu prekrivena ovim insektima. Ima je i na slezu i drugim biljkama.

Saznaj više
Moljci
pregleda

Moljci

Moljci pripadaju drugoj najvećoj porodici insekata. Zajedno sa leptirima svrstavaju se u red Lepidoptera. Po svojoj veličini mogu da variraju od vrlo sitnih do krupnih. Imaju dva para krila koja su ljuspasta.

Saznaj više

Šta kažu korisnici naših usluga?

Adresa:
Janka Katića 7,
Beograd 11233

Kontaktirajte nas

+381 (061) 211-6165
+381 (011) 219-2304
    Facebook Twitter Linkedin YouTube Pinterest

Product by Tesha Design