AKCIJA! 5% popusta na dezinsekciju za mesec april !

Eko End uništavanje stenica

Dezinsekcija buva

Kako se rešiti buva - Uništavanje buva i zaštita od buva se vrši tretiranjem celog prostora kao najefikasniji metod rešavanja problema. Buve se mogu pojaviti i u kući ili stanu, najčešće ako u prostorijama borave kućni ljubimci (psi ili mačke).

KARAKTERISTIKE

Poznato je da postoji veliki broj vrsta, do danas je registrovano preko 2000 pojedinih vrsta. Buve ne lete, već zahvaljujući zadnjem paru nogu mogu da skaču i to do 15 santimetara u vis. Imaju spljošteno teli i dužina buva varira od 2 do 8 milimetara.

RAZMNOŽAVANJE

Ženka polaže jaja na svim mestima u kojima se nađe (tepisima, prašini, dlaci domaćina i td.), broj jaja je u proseku oko 20. Razvoj buve je jako kratak pa tako od jajeta do odrasle jedinke u idelnim uslovima treba joj svega 15-ak dana..

Podela buva na našim prostorima se uglavnom karakteriše po domaćinu pa ih i svrstavamo u: ljudske, mačije i pseće buve. Pasje i mačije buve ne napadaju čoveka osim ako je infestacija buva zaista velika, u tom slučaju može se dogoditi da buve ujedu i čoveka.

ŠTETE

Poznato je da se buve hrane krvlju domaćina i pritom luče pljuvačku koja izaziva svrab, iritaciju pa čak i alergiju. Buve mogu biti jako štetne pa tako u velikom broju mogu da izazovu anemiju a to je jako izražajnije kod štenaca. Ako se ništa ne preduzme anemija može da uzorkuje smrt štenaca. Osim iritacije kože i alergijskih bolesti buve prenose i tifus, kugu, pogodni su domačini za pseću pantljičaru i td.

Uništavanje buva

Dezinsekcija buva (na teritoriji Beograd i Srbije) insekticidima je najzastupljeniji metod.

Primenjuju se metode vlažne aplikacije (nanošenje preparata ručnim pumpama), hladno ili toplo zamagljivanje (ULV uređaji).

Podelite na društvenim mrežama


PinterestDezinsekcija

Uništavanje insekata

Dezinsekcija predstavlja skup različitih mera koji se preduzimaju za smanjenje i uništavanje štetnih insekata (bubarusi, crne bubašvabe, mravi, žuti mravi, buve, stenice, krpelji, ose i stršljenovi).

Saznaj više
Deratizacija

Uništavanje glodara

Deratizacija je sistematsko uništavanje miševa, pacova i drugih glodara štetočina (poljski miševi, kućni miševi, crni pacov, sivi pacov i td.).

Pogledajte...
Dezinfekcija

Uništavanje mikroorganizama

Dezinfekcijom se smatraju svi postupci pomoću kojih se smanjuje broj patogenih mikroorganizama do tacke koju smatramo zdravstveno sigurnom.

Pročitajte više...
Zaštita od golubova

Zaštita od golubova

Iglice mehanički sprečavaju pticu da sleti na bilo koju površinu na kojoj se nalaze. Pokazao se kao jako delotvoran protiv domaćih ptica: golubova, vrabaca, svraka, vrana ali i drugih ptica.

Saznaj kako

EKO END - Aktuelni blogovi

Krpelji
pregleda

Krpelji

Krpelji pripadaju porodici arahnida. Oni su najsitniji paukoliki zglavkari. Žive u svim delovima sveta, a mnoge vrste su paraziti čoveka, životinja i biljaka. Oni su vrlo mali i dostižu dužinu od oko 2 do 6 milimetara.

Saznaj više
Buve
pregleda

Buve

Buve su rasprostranjene svuda u okolini. One ne žive samo na telima svojih domaćina. Koliko su opasne buve i kako se boriti protiv njih?

Saznaj više
Pauci
pregleda

Pauci

Pauci spadaju u najbrojniju grupu arahnida (paukolikih zglavkara). Žive na kopnu širom sveta. Ima ih na skrivenim mestima, u pećinama, poljima, šumama, pa čak i u visokim planinama. Postoji više od 40 000 različitih vrsta paukova. Šta treba znati o ovim životinjama?

Saznaj više

Šta kažu korisnici naših usluga?

Adresa:
Janka Katića 7,
Beograd 11233

Kontaktirajte nas

+381 (061) 211-6165
+381 (011) 219-2304
                    

Product by Tesha Design