Dezinsekcija buva

Dezinsekcija

Dezinsekcija buva

Kako se rešiti buva; - Uništavanje buva i zaštita od buva se vrši tretiranjem celog prostora kao najefikasniji metod rešavanja problema. Buve se mogu pojaviti i u kući ili stanu, najčešće ako u prostorijama borave kućni ljubimci (psi ili mačke).

Uništavanje buva

Prskanje protiv buva

Eko End

Dezinsekcija buva

Karakteristike

Poznato je da postoji veliki broj vrsta, do danas je registrovano preko 2000 pojedinih vrsta. Buve ne lete, već zahvaljujući zadnjem paru nogu mogu da skaču i to do 15 santimetara u vis. Imaju spljošteno teli i dužina buva varira od 2 do 8 milimetara.

Razmnožavanje

Ženka polaže jaja na svim mestima u kojima se nađe (tepisima, prašini, dlaci domaćina i td.), broj jaja je u proseku oko 20. Razvoj buve je jako kratak pa tako od jajeta do odrasle jedinke u idelnim uslovima treba joj svega 15-ak dana..

Podela buva na našim prostorima se uglavnom karakteriše po domaćinu pa ih i svrstavamo u: ljudske, mačije i pseće buve. Pasje i mačije buve ne napadaju čoveka osim ako je infestacija buva zaista velika, u tom slučaju može se dogoditi da buve ujedu i čoveka.

Štete

Poznato je da se buve hrane krvlju domaćina i pritom luče pljuvačku koja izaziva svrab, iritaciju pa čak i alergiju. Buve mogu biti jako štetne pa tako u velikom broju mogu da izazovu anemiju a to je jako izražajnije kod štenaca. Ako se ništa ne preduzme anemija može da uzorkuje smrt štenaca. Osim iritacije kože i alergijskih bolesti buve prenose i tifus, kugu, pogodni su domačini za pseću pantljičaru i td.

Uništavanje bubašvaba

Dezinsekcija buva (na teritoriji Beograd i Srbije) insekticidima je najzastupljeniji metod.

Primenjuju se metode vlažne aplikacije (nanošenje preparata ručnim pumpama), hladno ili toplo zamagljivanje (ULV uređaji).

NAŠ TIM JE NA USLUZI KLIJENTIMA

RADNIM DANIMA OD 09-18H I VIKENDOM OD 09-16H.
Blog

EKO END - Aktuelni blogovi
Dezinsekcija

Kako se rešiti smrdibuba?

Kako se rešiti smrdibuba?

Smrdibube, smrdljivi martin (Pentanoma rufipes), nisu baš omiljeni insekti. Mnogi će reći da su dosadne, ružne i da ne mogu da podnesu smrad koji ispuštaju. Zapravo miris jeste neprijatan, a može se osetiti kad ih ubijemo ili ga ispuste kad osete da su u opasnosti.

Pročitajte više
Kako se rešiti komaraca

Kako se rešiti komaraca

Leto je za mnoge najlepše godišnje vreme, sunce sija, napolju je toplo, topla je i voda u moru, sve je spremno za uživanje. Ali da ne bude sve idealno pobrinuli su se komarci.

Pročitajte više
Kako se rešiti bubašvaba

Kako se rešiti bubašvaba

Bubašvabe su invazivne i opasne štetočine koje uspevaju u različitim zatvorenim i otvorenim okruženjima širom sveta. Imaju pljosnato telo ovalnog oblika, šest nogu prekrivenih bodljama i dugačke antene, obično dužine celog njihovog tela.

Pročitajte više