Eko End uništavanje stenica

Dezinsekcija buva

Kako se rešiti buva - Uništavanje buva i zaštita od buva se vrši tretiranjem celog prostora kao najefikasniji metod rešavanja problema. Buve se mogu pojaviti i u kući ili stanu, najčešće ako u prostorijama borave kućni ljubimci (psi ili mačke).

KARAKTERISTIKE

Poznato je da postoji veliki broj vrsta, do danas je registrovano preko 2000 pojedinih vrsta. Buve ne lete, već zahvaljujući zadnjem paru nogu mogu da skaču i to do 15 santimetara u vis. Imaju spljošteno teli i dužina buva varira od 2 do 8 milimetara.

RAZMNOŽAVANJE

Ženka polaže jaja na svim mestima u kojima se nađe (tepisima, prašini, dlaci domaćina i td.), broj jaja je u proseku oko 20. Razvoj buve je jako kratak pa tako od jajeta do odrasle jedinke u idelnim uslovima treba joj svega 15-ak dana..

Podela buva na našim prostorima se uglavnom karakteriše po domaćinu pa ih i svrstavamo u: ljudske, mačije i pseće buve. Pasje i mačije buve ne napadaju čoveka osim ako je infestacija buva zaista velika, u tom slučaju može se dogoditi da buve ujedu i čoveka.

ŠTETE

Poznato je da se buve hrane krvlju domaćina i pritom luče pljuvačku koja izaziva svrab, iritaciju pa čak i alergiju. Buve mogu biti jako štetne pa tako u velikom broju mogu da izazovu anemiju a to je jako izražajnije kod štenaca. Ako se ništa ne preduzme anemija može da uzorkuje smrt štenaca. Osim iritacije kože i alergijskih bolesti buve prenose i tifus, kugu, pogodni su domačini za pseću pantljičaru i td.

Uništavanje buva

Dezinsekcija buva (na teritoriji Beograd i Srbije) insekticidima je najzastupljeniji metod.

Primenjuju se metode vlažne aplikacije (nanošenje preparata ručnim pumpama), hladno ili toplo zamagljivanje (ULV uređaji).


Dezinsekcija

Uništavanje insekata

Dezinsekcija predstavlja skup različitih mera koji se preduzimaju za smanjenje i uništavanje štetnih insekata (bubarusi, crne bubašvabe, mravi, žuti mravi, buve, stenice, krpelji, ose i stršljenovi).

Saznaj više
Deratizacija

Uništavanje glodara

Deratizacija je sistematsko uništavanje miševa, pacova i drugih glodara štetočina (poljski miševi, kućni miševi, crni pacov, sivi pacov i td.).

Pogledajte...
Dezinfekcija

Uništavanje mikroorganizama

Dezinfekcijom se smatraju svi postupci pomoću kojih se smanjuje broj patogenih mikroorganizama do tacke koju smatramo zdravstveno sigurnom.

Pročitajte više...
Zaštita od golubova

Zaštita od golubova

Iglice mehanički sprečavaju pticu da sleti na bilo koju površinu na kojoj se nalaze. Pokazao se kao jako delotvoran protiv domaćih ptica: golubova, vrabaca, svraka, vrana ali i drugih ptica.

Saznaj kako

EKO END - Aktuelni blogovi

Bubaruse
pregleda

Bubaruse

Odrastao insekt je svetlo smeđe boje, sa žutim antenama koje su dugačke koliko i telo.  Dostižu dužinu od 12 do 15 milimetara i imaju uže telo od bubašvaba. Mužjaci su sitniji i manji od ženki. Kako se boriti protiv ovih neugodnih insekata?

Saznaj više
Vatrene stenice
pregleda

Vatrene stenice

Vatrene stenice obuhvataju manji broj vrsta koje se karakterišu upadljivim crveno-crnim šarama. Poznata vrsta je Pyrrhocoris apterus. Jedna je od najčešćih stenica u šumama, a posebno u parkovima. Masovno se nalazi na lipovim stablima u drvoredima gde se vrlo često javlja u tolikom broju da cela debla budu prekrivena ovim insektima. Ima je i na slezu i drugim biljkama.

Saznaj više
Moljci
pregleda

Moljci

Moljci pripadaju drugoj najvećoj porodici insekata. Zajedno sa leptirima svrstavaju se u red Lepidoptera. Po svojoj veličini mogu da variraju od vrlo sitnih do krupnih. Imaju dva para krila koja su ljuspasta.

Saznaj više

Šta kažu korisnici naših usluga?

Adresa:
Janka Katića 7,
Beograd 11233

Kontaktirajte nas

+381 (061) 211-6165
+381 (011) 219-2304
    Facebook Twitter Linkedin YouTube Pinterest

Product by Tesha Design