AKCIJA! 5% popusta na dezinsekciju za mesec februar!

Eko End uništavanje stenica

Dezinsekcija buva

Kako se rešiti buva - Uništavanje buva i zaštita od buva se vrši tretiranjem celog prostora kao najefikasniji metod rešavanja problema. Buve se mogu pojaviti i u kući ili stanu, najčešće ako u prostorijama borave kućni ljubimci (psi ili mačke).

KARAKTERISTIKE

Poznato je da postoji veliki broj vrsta, do danas je registrovano preko 2000 pojedinih vrsta. Buve ne lete, već zahvaljujući zadnjem paru nogu mogu da skaču i to do 15 santimetara u vis. Imaju spljošteno teli i dužina buva varira od 2 do 8 milimetara.

RAZMNOŽAVANJE

Ženka polaže jaja na svim mestima u kojima se nađe (tepisima, prašini, dlaci domaćina i td.), broj jaja je u proseku oko 20. Razvoj buve je jako kratak pa tako od jajeta do odrasle jedinke u idelnim uslovima treba joj svega 15-ak dana..

Podela buva na našim prostorima se uglavnom karakteriše po domaćinu pa ih i svrstavamo u: ljudske, mačije i pseće buve. Pasje i mačije buve ne napadaju čoveka osim ako je infestacija buva zaista velika, u tom slučaju može se dogoditi da buve ujedu i čoveka.

ŠTETE

Poznato je da se buve hrane krvlju domaćina i pritom luče pljuvačku koja izaziva svrab, iritaciju pa čak i alergiju. Buve mogu biti jako štetne pa tako u velikom broju mogu da izazovu anemiju a to je jako izražajnije kod štenaca. Ako se ništa ne preduzme anemija može da uzorkuje smrt štenaca. Osim iritacije kože i alergijskih bolesti buve prenose i tifus, kugu, pogodni su domačini za pseću pantljičaru i td.

Uništavanje buva

Dezinsekcija buva (na teritoriji Beograd i Srbije) insekticidima je najzastupljeniji metod.

Primenjuju se metode vlažne aplikacije (nanošenje preparata ručnim pumpama), hladno ili toplo zamagljivanje (ULV uređaji).

Podelite na društvenim mrežama


PinterestDezinsekcija

Uništavanje insekata

Dezinsekcija predstavlja skup različitih mera koji se preduzimaju za smanjenje i uništavanje štetnih insekata (bubarusi, crne bubašvabe, mravi, žuti mravi, buve, stenice, krpelji, ose i stršljenovi).

Saznaj više
Deratizacija

Uništavanje glodara

Deratizacija je sistematsko uništavanje miševa, pacova i drugih glodara štetočina (poljski miševi, kućni miševi, crni pacov, sivi pacov i td.).

Pogledajte...
Dezinfekcija

Uništavanje mikroorganizama

Dezinfekcijom se smatraju svi postupci pomoću kojih se smanjuje broj patogenih mikroorganizama do tacke koju smatramo zdravstveno sigurnom.

Pročitajte više...
Zaštita od golubova

Zaštita od golubova

Iglice mehanički sprečavaju pticu da sleti na bilo koju površinu na kojoj se nalaze. Pokazao se kao jako delotvoran protiv domaćih ptica: golubova, vrabaca, svraka, vrana ali i drugih ptica.

Saznaj kako

EKO END - Aktuelni blogovi

Dezinsekcija Milipedi
pregleda

Dezinsekcija Milipedi

Milipedi spadaju u jednu od četiri podvrsta stonoga. Šta treba znati o ovoj napasti?

Saznaj više
Ose
pregleda

Ose

Ose ujedaju odnosno ubadaju žaokom (pri čemu ubrizgavaju malu količinu otrova) i mogu biti izuzetno agresivni u slučajevima kada treba zaštititi koloniju ili se odbraniti od uljeza. Veoma su retki slučajevi bezrazložnih i agresivnih napada ovih insekata kada nisu ugroženi. Kako se boriti protiv osa?

Saznaj više
Smrdibube
pregleda

Smrdibube

Ovaj insekt je dobio ime po svom odbrambenom mehanizmu. Dakle, kada se osete ugroženim oni ispuštaju neprijatan miris iz žlezde koja se nalazi u abdomenu. Šta još treba znati?

Saznaj više

Šta kažu korisnici naših usluga?

Adresa:
Janka Katića 7,
Beograd 11233

Kontaktirajte nas

+381 (061) 211-6165
+381 (011) 219-2304
                    

Product by Tesha Design