Eko End uništavanje buba rusi

Dezinsekcija bubarusa

Dezinsekcija buba rusa predstavlja uništavanje ovih insekata na odredjenom predelu.
Metode koji se primenjuju za suzbijanje ovih insekata su:

 • hladno i toplo zamagljivanje,
 • zaprašivanje-prskanje i
 • postavljanje mamaka u vidu gelova.
 • Ove metode ne predstavljaju nikakvu opasnost po zdravlje ljudi, kućnih ljubimaca ili ptica.

  Postoje razne alternativne metode - uradi sam (sprejevi, praškovi,razna sredstva za dezinsekciju...) koje ne mogu da garantuju potpuno suzbijanje ovih insekata.

  Za razliku od ovih alternativnih metoda, profesionalnom intervencijom se suzbijaju sve jedinke buba rusa i sprečava njihov ponovni povratak. Dezinsekcija ovih insekata od strane firme Eko End je siguran način da ih se rešite na duže vreme.

  KARAKTERISTIKE

  Buba rus je braonkaste boje. Pipci i telo su iste boje za razliku od nogu koji su svetliji. Bubaruse su od 10 do 15 milimetara veličine.

  POREKLO

  Potiče iz toplih - tropskih krajeva. Trgovinom i transportom su prenete u sve delove sveta. Najviše im pogoduju topla i vlažna mesta pa se samim tim i zadržavaju u predelima oko ljudi - stanovima, pekarama, kotlarnicama, brodovima..

  RAZMNOŽAVANJE

  Ženka Buba rusa nosi mali paket (ooteka) na kraju svojih leđa. U ootekama se nalaze jajašca i njihov broj uvek varira od 17 pa sve do 56. Larve imaju veliku sličnost sa odraslim jedinkama, jedina razlika je nedostatak krila koje i dobijaju posle četvrtog presvlačenja. Larve na niskim temperaturama (ispod 0°C) i visokim (preko 45°C) vrlo brzo uginu.

  ŠTETE

  Buba rusi najveću štetu prave svojim izmetom i presvlakama. Stvaraju vrlo neprijatan miris na mestima gde se zapate u većem broju. Mogu da oštete knjige, papir, tekstil, električne uređaje i td.

  Uništavanje Bubaruse

  Dezinsekcija Bubarusa (na teritoriji Beograda i Srbije) u vašem životnom prostoru netoksičnim i neškodljivim preparatima za Vas i Vaše ljubimce.

  Kako se rešiti buba rusa?

  Uništavanje buba rusa insekticidima je najzastupljeniji metod. Primenjuju se metode vlažne aplikacije (nanošenje preparata ručnim pumpama), hladno ili toplo zamagljivanje (ULV uređaji) i postavljanje mamaca u vidu gelova.

  Buba rusi - video


  Dezinsekcija

  Uništavanje insekata

  Dezinsekcija predstavlja skup različitih mera koji se preduzimaju za smanjenje i uništavanje štetnih insekata (bubarusi, crne bubašvabe, mravi, žuti mravi, buve, stenice, krpelji, ose i stršljenovi).

  Saznaj više
  Deratizacija

  Uništavanje glodara

  Deratizacija je sistematsko uništavanje miševa, pacova i drugih glodara štetočina (poljski miševi, kućni miševi, crni pacov, sivi pacov i td.).

  Pogledajte...
  Dezinfekcija

  Uništavanje mikroorganizama

  Dezinfekcijom se smatraju svi postupci pomoću kojih se smanjuje broj patogenih mikroorganizama do tacke koju smatramo zdravstveno sigurnom.

  Pročitajte više...
  Zaštita od golubova

  Zaštita od golubova

  Iglice mehanički sprečavaju pticu da sleti na bilo koju površinu na kojoj se nalaze. Pokazao se kao jako delotvoran protiv domaćih ptica: golubova, vrabaca, svraka, vrana ali i drugih ptica.

  Saznaj kako

  EKO END - Aktuelni blogovi

  Bubaruse
  pregleda

  Bubaruse

  Odrastao insekt je svetlo smeđe boje, sa žutim antenama koje su dugačke koliko i telo.  Dostižu dužinu od 12 do 15 milimetara i imaju uže telo od bubašvaba. Mužjaci su sitniji i manji od ženki. Kako se boriti protiv ovih neugodnih insekata?

  Saznaj više
  Vatrene stenice
  pregleda

  Vatrene stenice

  Vatrene stenice obuhvataju manji broj vrsta koje se karakterišu upadljivim crveno-crnim šarama. Poznata vrsta je Pyrrhocoris apterus. Jedna je od najčešćih stenica u šumama, a posebno u parkovima. Masovno se nalazi na lipovim stablima u drvoredima gde se vrlo često javlja u tolikom broju da cela debla budu prekrivena ovim insektima. Ima je i na slezu i drugim biljkama.

  Saznaj više
  Moljci
  pregleda

  Moljci

  Moljci pripadaju drugoj najvećoj porodici insekata. Zajedno sa leptirima svrstavaju se u red Lepidoptera. Po svojoj veličini mogu da variraju od vrlo sitnih do krupnih. Imaju dva para krila koja su ljuspasta.

  Saznaj više

  Šta kažu korisnici naših usluga?

  Adresa:
  Janka Katića 7,
  Beograd 11233

  Kontaktirajte nas

  +381 (061) 211-6165
  +381 (011) 219-2304
   Facebook Twitter Linkedin YouTube Pinterest

  Product by Tesha Design