Click Fraud Protection

dezinsekcija - stenica

Stenice - bed bugs

Dezinsekcija stenica

KARAKTERISTIKE

Krevetna stenica se aktivira isključivo noću kada je sve tiho i mirno. Stenice su paraziti koji se hrane krvlju (čoveka ili životinje - dakle mogu napasti i vašeg ljubimca) i najčešće se zapate oko kreveta ili u samim krevtima. Stenice ne prelaze iz stana u stan kroz neke pukotine, ne lete I ne skaču već isključivo zahvaljujući ljudskom faktoru. Dakle, čovek je taj koji ih prenosi sa mesta na mesto.

unistavanje stenica Prskanje stenica

POREKLO

Trgovinom i transportom su prenete u sve delove sveta. (Jedino ih nema na Antartiku). Najviše im pogoduju topla i suva mesta pa se samim tim i zadržavaju u predelima oko ljudi.

RAZMNOŽAVANJE

Stenice legu jaja u raznim pukotinama i mogu da izlegu čak i do 5 jaja u toku dana. Iz jaja nastaju larve koje u idealnim uslovima sazrevaju za svega 5 dana. Ono što je zanimljivo u vezi ovog insekta jeste što mogu da prežive jako dugo bez domaćina, ne moraju da se hrane šest meseci.

ŠTETE

Prave štetu svojim izmetom i izazivaju jake alergijske reakcije. Treba imati u vidu da se stenice uglavnom slučajno unesu u dom i jako teško izbacuju kada ih jednom donesete.

Uništavanje stenice

Dezinsekcija stenica (na teritoriji Beograd i Srbije) je kompleksan posao u kome moraju sudelovati svi, od profesionalnih službi do ljudi koji dele životni prostor sa ovim insektima.

Prvi korak u rešavanju ovih gamadi jeste pranje stvari sa ugroženog područja na preko 60°C a potom ih zapakovati u plastične kese(ne vraćati ih odmah nazad). Trebalo bi usisati i obrisati celo područje a onda pozvati profesionalnu službu koja će odgovarajućim insekticidima tretirati Vaš dom. Preporučljivo je ovaj postupak ponoviti u kratkom vremenskom razmaku..