Click Fraud Protection

dezinsekcija - bubašvaba

Bubašvabe

Dezinsekcija bubašvaba

Dezinsekcija bubasvaba predstavlja uništavanje i kontrolu populacije ovih insekata na odredjenom predelu.

Metode koje se koriste za suzbijanje bubasvaba se razlikuju od vrste i obima problema, najčešće se koriste ručne pumpe i gelovi za unistavanje buba svaba.

Primena ovih sredstava ne predstavlja nikakvu opasnost po zdravlje ljudi, kućnih ljubimaca ili ptica.
Postoje razne alternativne metode - uradi sam (kao što su razni sprejevi, praškovi i mnoga druga razna sredstva za dezinsekciju...) koja skoro nikada ne uspeju da totalno reše nastali problem.

Za razliku od alternativnih metoda, firma Eko End profesionalnom intervencijom rešave sve jedinke buba švaba i sprečava njihov ponovni povratak.

KARAKTERISTIKE

Postoji preko 3000 vrsta bubašvaba, nama najpoznatija je crna bubašvaba. Ova vrsta ima krila ali su im zakržljala i ne koriste ih (ne lete).

POREKLO

Potiče iz toplih - tropskih delova. Najviše im pogoduju topla i vlažna mesta pa se samim tim i najviše zadržavaju u predelima oko ljudi - stanovima, pekarama, kotlarnicama, brodovima..

bubasvabe unistavanje bubasvaba

RAZMNOŽAVANJE

Kao i kod bubarusa i ženke bubašvaba nose mali paket (ooteka) na kraju svojih leđa. Iz ooteke se izleže oko 16 larvi a sam broj ooteka varira i ide od 18 pa sve do 50 za životni vek ovog insekta, koji iznosi do 5 godina.

ŠTETE

Najveću štetu prave svojim izmetom i presvlakama. Stvaraju vrlo neprijatan miris na mestima gde se zapate u većem broju. Mogu da oštete knjige, papir, tekstil, električne uređaje i td.

Uništavanje Bubašvaba

Dezinsekcija bubašvaba (na teritoriji Beograd i Srbije) u vašem životnom prostoru netoksičnim i neškodljivim preparatima za vas i vaše ljubimce.

Uništavanje bubašvabe insekticidima je najzastupljeniji metod. Primenjuju se metode vlažne aplikacije (nanošenje preparata ručnim pumpama), hladno ili toplo zamagljivanje (ULV uređaji) i postavljanje mamaca u vidu gelova.