Click Fraud Protection

dezinsekcija - bubarusi

Bubarusi

Dezinsekcija bubarusa

Dezinsekcija buba rusa predstavlja uništavanje ovih insekata na odredjenom predelu.

Metode koji se primenjuju za suzbijanje ovih insekata su:
• hladno i toplo zamagljivanje,
• zaprašivanje-prskanje i
• postavljanje mamaka u vidu gelova.

Ove metode ne predstavljaju nikakvu opasnost po zdravlje ljudi, kućnih ljubimaca ili ptica.
Postoje razne alternativne metode - uradi sam (sprejevi, praškovi,razna sredstva za dezinsekciju...) koje ne mogu da garantuju potpuno suzbijanje ovih insekata.

Za razliku od ovih alternativnih metoda, profesionalnom intervencijom se suzbijaju sve jedinke buba rusa i sprečava njihov ponovni povratak. Dezinsekcija ovih insekata od strane firme Eko End je siguran način da ih se rešite na duže vreme.

KARAKTERISTIKE

Buba rus je braonkaste boje. Pipci i telo su iste boje za razliku od nogu koji su svetliji. Bubaruse su od 10 do 15 milimetara veličine.

POREKLO

Potiče iz toplih - tropskih krajeva. Trgovinom i transportom su prenete u sve delove sveta. Najviše im pogoduju topla i vlažna mesta pa se samim tim i zadržavaju u predelima oko ljudi - stanovima, pekarama, kotlarnicama, brodovima..

unistavanje bubarusa buba rusi

RAZMNOŽAVANJE

Ženka Buba rusa nosi mali paket (ooteka) na kraju svojih leđa. U ootekama se nalaze jajašca i njihov broj uvek varira od 17 pa sve do 56. Larve imaju veliku sličnost sa odraslim jedinkama, jedina razlika je nedostatak krila koje i dobijaju posle četvrtog presvlačenja. Larve na niskim temperaturama (ispod 0°C) i visokim (preko 45°C) vrlo brzo uginu.

ŠTETE

Buba rusi najveću štetu prave svojim izmetom i presvlakama. Stvaraju vrlo neprijatan miris na mestima gde se zapate u većem broju. Mogu da oštete knjige, papir, tekstil, električne uređaje i td.

Uništavanje Bubaruse

Dezinsekcija Bubarusa (na teritoriji Beograda i Srbije) u vašem životnom prostoru netoksičnim i neškodljivim preparatima za Vas i Vaše ljubimce.

Kako se rešiti buba rusa?

Uništavanje buba rusa insekticidima je najzastupljeniji metod. Primenjuju se metode vlažne aplikacije (nanošenje preparata ručnim pumpama), hladno ili toplo zamagljivanje (ULV uređaji) i postavljanje mamaca u vidu gelova.